Kdo smo

Smo majhno, a zato nič manj uspešno kinološko društvo ali po domače pasja šola, ki temelji na pozitivnem načinu šolanja psov oz. njihovih vodnikov.

Na samih treningih se med tečajniki stkejo prave prijateljske vezi, ki se ob raznih piknikih, pohodih in kampiranjih le še poglobijo. To vez pa prenašamo tudi na kosmatince, saj jih vedno vzgojimo v neproblematične, ne glede na okolje.
Naše načelo je: Ko delamo – delamo, ko se zabavamo – se zabavamo. Ti dve dejstvi znajo prav dobro ločiti tudi štirinožci. Morda so ravno zaradi tega na izpitih tako zelo uspešni.

V bogati zgodovini društvo beleži veliko število uspešnih tečajnikov, ki so vzgojili svoje pse in z njimi uspešno zaključili šolanje ter opravili izpite iz poslušnosti. Med drugim si v velik ponos štejemo organizacijo prvega mednarodnega tekmovanja v pasjem frizbiju po Skyhoundz pravilih v Sloveniji ter osvojene vrhunske rezultate tako iz frizbija kakor tudi iz različnih ostalih pasjih disciplin (poslušnost, obramba, sled itd.).
Poslanstvo društva pa ni le učenje psov oz. njihovih vodnikov.  Širimo tudi kinološko kulturo in zavest ter raziskovanje neverjetnih pasjih sposobnostih, zaradi katerih je človeško življenje s psom toliko bogatejše.

Leto 2017 pa je bilo za Športno kinološko društvo Mirna prelomno leto. Obeležili smo namreč že 10-to obletnico delovanja!

ORGANI DRUŠTVA

Predsednica: Elvira Žagar
Namestnica predsednice in tajnik: Meta Zorc
Blagajničarka: Janja Resnik